Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 7 de diciembre de 2016

Jugada 7 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 7.





La resposta correcta era FALTA PESONAL DEL JUGADOR 45.


Què hi passa a la jugada?
El jugador 12 de l'equip blanc inicia una transició ràpida. El jugador 45 vermell estableix una posició legal de defensa (dos peus a terra, encarat a l'oponent i dins del seu cilindre) i fa una acció defensiva per jugar la pilota.

Per què és falta personal?
Un jugador que parteix d'una posició legal defensiva té dret a defensar. En aquest dret a defensar es pot produir un contacte, com és el cas. El jugador defensor treu el braç dret fora del seu cilindre i produeix un contacte. Aquest contacte és una acció normal del bàsquet en el que hi ha una acció per jugar la pilota i una opció real per jugar-la.

Els àrbitres no poden valorar les INTENCIONS, només poden valorar les ACCIONS. És legítim que un jugador vulgui fer una falta sempre i quan hi hagi una mínima opció de jugar la pilota i no sigui un contacte violent.

Quan una acció similar seria falta antiesportiva?
Si el jugador defensor es desentengués de la pilota produint un contacte violent, o bé, realitzant una acció on no tingués cap opció de jugar la pilota.

Quin és el criteri de la FCBQ?
Res a canviat en la normativa FIBA i el criteri és el mateix que el de les temporades anteriors.

En cas de DUBTE de si hi ha una opció, o no, de jugar la pilota els àrbitres entendran que sí que existeix una opció de jugar la pilota i sancionaran FALTA PERSONAL.




Falta personal del jugador 45: 70%
Falta antiesportiva del jugador 45: 28%
Jugada legal: 2%