Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 18 de enero de 2017

Jugada 11 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 11.




La resposta correcta era SITUACIÓ DE SALT ENTRE DOS.


Què hi passa a la jugada?
La jugadora de l'equip atacant té el control de la pilota (l'agafa amb dues mans). Seguidament la jugadora de l'equip defensor agafa també la pilota sense provocar cap contacte il·legal amb la jugadora atacant. Cap de les dues jugadores pot fer-se amb la pilota i totes dues avancen pel terreny de joc sense poder regatejar.

Per què és salt entre dos?
Interpretacions Oficials de les Regles de Joc 12-13:
Una pilota retinguda es produeix quan un o més jugadors d’equips contraris tenen una o ambdues mans fermament sobre la pilota i cap d’ells pot fer-se amb el control sense fer servir una força excessiva.

Per què no són passes?
Interpretacions Oficials de les Regles de Joc 12-14:
Exemple:
A1, amb la pilota en la seves mans, inicia un moviment continuat cap a la cistella amb la intenció d’anotar. En aquell moment B1 també agafa fermament la pilota, a continuació A1 fa una passa més de les que permet la regla d’ avançament il·legal.
Interpretació:
S’ha de sancionar una retenció de la pilota.

Per què no és falta personal de la jugadora defensora?
La jugadora defensora agafa la pilota mentre aquesta és a les mans de la jugadora atacant. De produir-se un lleu contacte en aquesta situació, mentre ambdues jugadores tenen fermament agafada la pilota, aquest s'ha d'entendre com a incidental.

Situació de salt entre dos: 54%
Falta personal de la defensora: 33%
Jugada legal: 8%
Violació de passes de l'atacant: 5%