Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 1 de febrero de 2017

Jugada 13 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 13.




La resposta correcta era VIOLACIÓ DE PASSES.


Què hi passa a la jugada?
El jugador número 12 inicia una acció de tir a cistella. Aquesta comença en el moment en que aquest sosté la pilota amb les dues mans i té el peu dret a terra (primer temps). En el moviment cap a cistella aixeca el peu dret (peu de pivot) per recolzar el peu dret de nou (segon temps) i posteriorment el peu esquerre (tercer temps).

Per què és una violació?
Article 25.2.2. de les Regles de Joc
Jugador que avança amb la pilota després d’haver establert un peu de pivot mentre té el control d’una pilota viva en la pista de joc: Quan estigui en moviment: - Per passar o llançar a cistella, podrà saltar sobre el peu de pivot i caure amb un o ambdós peus a la vegada. A continuació podrà aixecar un o ambdós peus però cap dels dos podrà tocar el terra abans que la pilota hagi abandonat la(les) seva(seves) mà(mans).

Per saber-ne més...
Aquesta mateixa situació seria legal sempre i quan el jugador finalitzés el regat sense cap peu al terra. El traspeus és una jugada legal però cal executar-la correctament.

Finalitzant el regat amb tots dos peus a l'aire, el jugador podria caure amb un primer temps i després fer un segon temps caient amb un o tots dos peus alhora. En aquest cas el jugador podria tornar a saltar per passar o llançar a cistella, però no podria pivotar.

Sempre que existeixi un dubte per part de l'àrbitre de si el jugador ha fet alguna cosa il·legal amb el peu de pivot, el criteri del CA/EABQ és NO XIULAR VIOLACIÓ.

Violació de passes: 59%
Jugada legal: 41%