Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 25 de enero de 2017

Jugada 12 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 12.




La resposta correcta era FALTA ANTIESPORTIVA DE LA JUGADORA DEFENSORA.


Què hi passa a la jugada?
L'equip atacant té a disposició la pilota per un servei de banda en els dos últims minuts del partit. Mentre la pilota encara és a les mans de la jugadora que fa el servei, una jugadora de l'equip defensor fa una falta a una jugadora de l'equip atacant.

Per què és falta antiesportiva?
Article 37.1.1 Regles de Joc
Una falta antiesportiva és una falta comesa per un jugador que implica un contacte i que a judici de l'àrbitre és: Un contacte d’un jugador defensor sobre un adversari sobre el terreny de joc durant els 2 últims minuts en el 4t període o període extra, quan la pilota està fora de banda per a un servei i resta a les mans d’un àrbitre o a disposició del jugador que ha d’efectuar el servei.

Per saber-ne més...
Article 37.1.2 Regles de Joc
Els àrbitres han de valorar les faltes antiesportives de forma consistent durant tot el partit i jutjar només l’acció.

Els àrbitres han de jutjar l'ACC i no la INTENCIÓ. Cal fer un esforç des de tots els estaments per eliminar la idea que els àrbitres han de xiular una falta antiesportiva quan un jugador té intenció de fer falta. L'obligació dels àrbitres serà jutjar l'acció per determinar si:
  • No es fa un esforç legítim per jugar la pilota produint una acció on no hi ha opció de jugar la pilota.
  • Es produeix un contacte excessiu o dur quan un jugador fa un esforç per jugar la pilota.
  • Es produeix un contacte en una situació de contraatac que es sanciona com a falta i el contacte és causat lateralment o per darrera per part de l'últim defensor en trajectòria cap a la cistella.
  • O bé, es produeix un contacte d’un jugador defensor sobre un adversari sobre el terreny de joc durant els 2 últims minuts en el 4t període o període extra, quan la pilota està fora de banda per a un servei i resta a les mans d’un àrbitre o a disposició del jugador que ha d’efectuar el servei.
Els àrbitres hauran de penalitzar com a falta antiesportiva aquests 4 tipus d'accions.

El criteri a seguir pels àrbitres del CABQ-EABQ és sancionar falta personal en cas de dubte.





Falta personal de la jugadora defensora: 89%
Falta personal de la defensora: 10%
Jugada legal: 1%


jueves, 19 de enero de 2017

miércoles, 18 de enero de 2017

Jugada 11 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 11.




La resposta correcta era SITUACIÓ DE SALT ENTRE DOS.


Què hi passa a la jugada?
La jugadora de l'equip atacant té el control de la pilota (l'agafa amb dues mans). Seguidament la jugadora de l'equip defensor agafa també la pilota sense provocar cap contacte il·legal amb la jugadora atacant. Cap de les dues jugadores pot fer-se amb la pilota i totes dues avancen pel terreny de joc sense poder regatejar.

Per què és salt entre dos?
Interpretacions Oficials de les Regles de Joc 12-13:
Una pilota retinguda es produeix quan un o més jugadors d’equips contraris tenen una o ambdues mans fermament sobre la pilota i cap d’ells pot fer-se amb el control sense fer servir una força excessiva.

Per què no són passes?
Interpretacions Oficials de les Regles de Joc 12-14:
Exemple:
A1, amb la pilota en la seves mans, inicia un moviment continuat cap a la cistella amb la intenció d’anotar. En aquell moment B1 també agafa fermament la pilota, a continuació A1 fa una passa més de les que permet la regla d’ avançament il·legal.
Interpretació:
S’ha de sancionar una retenció de la pilota.

Per què no és falta personal de la jugadora defensora?
La jugadora defensora agafa la pilota mentre aquesta és a les mans de la jugadora atacant. De produir-se un lleu contacte en aquesta situació, mentre ambdues jugadores tenen fermament agafada la pilota, aquest s'ha d'entendre com a incidental.

Situació de salt entre dos: 54%
Falta personal de la defensora: 33%
Jugada legal: 8%
Violació de passes de l'atacant: 5%